Rasmus Lohdahl fra Restaurant Ø

Restaurant Ø

Foto: Colin Seymour

Kokken Rasmus Lodahl fra Restaurant Ø på Rømø vandt 2019-udgaven af Local Cooking Sønderjylland med en ret baseret på lokale råvarer.
 

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da den 29-årige Rasmus Lodahl den første januar 2018 startede som køkkenchef på Restaurant Ø på Rømø. Lige siden han kom i kokkelære og siden blev souschef på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder havde han nemlig drømt om en dag at blive køkkenchef på en god restaurant, og det blev nu til virkelighed.

Og lige siden har Rasmus haft lejlighed til at bruge alle sine erhvervede kokkeevner, for opgaverne på Restaurant Ø spænder vidt. Restauranten ligger på feriecentret Enjoy Resorts, og her står Rasmus for mad til såvel buffeter, brunch samt finere madlavning.

I forbindelse med sidstnævnte har Rasmus udviklet en seks-retters såkaldt tasting menu, som bliver serveret det meste af året. Her sætter han en ære i at benytte så mange lokale råvarer som muligt, når han kreerer gourmetmad i topklasse.

Det var en af retterne fra tasting menuen, der indbragte Rasmus hans hidtil største hæder i kokkekarrieren. Det skete, da han forgangne sommer for anden gang vandt den årlige kokkekonkurrence Local Cooking Sønderjylland. Første gang var tilbage i 2017.

I konkurrencen dyster nogle af de bedste kokke i Sønderjylland mod hinanden, og Rasmus’ vinderret bestod af konksnegle braisseret i æbler med nye kartofler, stegt grønkål, beurre blanc med østers samt urter fra den lokale marsk.

Rasmus har et erklæret mål om hele tiden både at gøre sig selv samt Restaurant Ø bedre, og han har bestemt tænkt sig at deltage i flere kokkekonkurrencer i fremtiden. Selv om han har store ambitioner om at blive en endnu bedre kok, har han ikke et fast mål for, hvad fremtiden skal bringe.
 

- Jeg tror på, at hvis man har et alt for fast defineret mål, risikerer man at sige nej til noget andet, som måske på længere sigt havde vist sig at være endnu mere spændende.

Privat bor Rasmus i Møgeltønder på det jyske fastland med sin kæreste, og det er meget begrænset, hvad han selv laver af mad i sin fritid.

Restaurant Ø på Enjoy Resorts har åbent året rundt bortset fra tre uger i januar.