Naturmælk

Naturmælk

Udover økologiske varer fremstiller Naturmælk i Tinglev som det eneste sted i Danmark biodynamiske mejeriprodukter Et godt glas mælk er ikke bare et glas mælk, ligesom en lækker ost ikke bare er en ost. Der er forskel på smagen, og her betyder ingredienserne naturligvis en stor del.

I den sammenhæng har andelsmejeriet Naturmælk i Tinglev tonet rent flag. Her produceres der udelukkende økologiske varer, og derudover har man som det eneste sted i Danmark sat gang i en biodynamisk produktion.

Biodynamiske varer er underkastet endnu strengere krav end økologiske; f.eks. må køer, af hensyn til deres sundhed og mælkens kvalitet, ikke afhornes. De skal have plads, så deres horn ikke giver problemer.

Derudover skal man opfylde flere andre regler for at måtte kalde sine varer biodynamiske. Så når mejeriets tankbiler kører ud for at hente mælk hos de 36 landmænd, der ejer og leverer til mejeriet, holdes der nøje øje med de forskellige mælketyper.

Naturmælk

Naturmælk blev stiftet i 1994 og har siden vokset sig halvstor i mejerisammenhæng. 95 procent af produktionen sælges ifølge salgs- og marketingschef Nelly Frees Riggelsen til det hjemlige marked.

Naturmælks varesortiment tæller både mælk, fløde, ost, smør og syrnede mælkeprodukter, og du kan købe dem landet over – blandt andet i store supermarkedskæder som Bilka, Føtex og de lokale SuperBrugser.

Naturmælk

Derudover er Naturmælks produkter også populære hos en række af Danmarks bedste restauranter. I Sønderjylland er blandt andet Restaurant Bind og Schackenborg Slotskro blandt kunderne, ligesom Michelin-restauranter i København som Geranium også er blandt aftagerne.

Meget mere Sønderjylland...

Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
Gram Slot
Gram Slot
Krusmølle
Krusmølle
Kroghs Grønt
Kroghs Grønt
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren