Krusmølle

Krusmølle

På Krusmølle uden for Aabenraa kan du få gode måltider, spændende boliginteriør og kulinariske delikatesser, ligesom der afholdes store arrangementer i løbet af året.

Møller var engang en vigtig del af den danske hverdag, hvor bønderne kunne få malet deres korn til mel. Sådan er det ikke længere, men heldigvis kan de gamle møller bruges til andre spændende ting, hvis blot kreativiteten er tilstede.

Det er Krusmølle sydøst for Aabenraa et godt eksempel på. Den tidligere møllebygning, som siden er blevet lavet meget om, stammer tilbage fra 1880’erne. Den har siden 1986 været ejet af Nina og Henrik Loff, der i de forgangne henved 30 år har banket en ganske alsidig og spændende forretning op. Ægteparret driver i dag butikken sammen med datteren Cathrine Loff.

På Krusmølle er der stor fokus på det kulinariske. I Fru Loff’s Café kan du gå ombord i brunch eller en lækker frokostplatte, ligesom du også bare kan købe en kop kaffe. Al mad er produceret fra bunden i møllens eget køkken. Mere dejlig mad kan du erhverve i den store delikatesse-afdeling, hvor du finder et stort udsnit af fødevarer fra lokale sønderjyske producenter.

Krusmølle

Krusmølle har siden 2009 også haft sin egen produktion af kildevand, der både sælges herhjemme samt eksporteres til flere lande. Vandet fra kilden bliver tappet på Krusmølle. Kildevandet er også basis for Krusmølle snapsen, der desuden bliver lavet på krondild, og som kan købes på stedet.

Hver sommer byder Krusmølle på udendørs koncert med et kendt musiknavn i gårdens baghave. Det sker den anden fredag i august, og tidligere år har store navne som Sko & Torp, Ester Brohus og Henning Stærk optrådt.

Derudover rummer møllen også en livsstilsbutik med boliginteriør, og som rosinen i pølseenden på et travlt år indbyder familien Loff til stort julemarked. Det har hvert år over 30.000 besøgende og er dermed et af Danmarks største privatejede julemarkeder, og det har udviklet sig til noget af en institution i det sønderjyske.

Meget mere Sønderjylland...

Kroghs Grønt
Kroghs Grønt
Røllumgaard
Røllumgaard
Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
Restauranter i Sønderjylland
Sønderjyllands Gourmetuge på Det Sønderjyske Køkken
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren