Kroghs Grønt

Kroghs Grønt

Kommer du på en ferie i Sønderjylland forbi en vejbod, hvor der sælges frugt og grønt, er der en stor chance for, at varerne stammer fra Kroghs Grønt.

Det er et gartneri, der ligger i landsbyen Sottrup tæt ved Tønder, og her ligger den store gårdbutik. Men derudover har gartneriet flere boder rundt omkring i landsdelen, hvor du også kan købe deres varer.

Kroghs Grønt drives af ægteparret Dorthe og Kristian Krogh, som for år tilbage havde malkekøer. Men siden kastede de sig fuldtids over produktion af frugt og grønt, og de har som målsætning at dyrke de bedste afgrøder.

På gartneriet dyrkes der primært jordbær, kartofler og ærter. Dertil kommer rødbeder, løg, bønner, gulerødder, jordskokker samt andre grøntsager i mindre målestok.

Kroghs Grønt

Kroghs Grønt er familiedrevet, og ud over familien selv er der tre fastansatte samt 35 sæsonarbejdere. Sidstnævnte arbejder i sommerhalvåret, hvor der er stor travlhed på gartneriet.

Kroghs Grønt er kendt for produkter af høj kvalitet, så ud over at sælge til private går en del af gartneriets varer til en række af landsdelens restauranter og hoteller.

Gartneriets gårdbutik i Sottrup er ganske populær, og mange finder vej forbi. Du kan også få en rundvisning på gården, og i rundvisningen er inkluderet flere smagsprøver på gartneriets produkter.

Kroghs Grønt

Disse produkter er ikke blot frugt og grønt. Kroghs Grønt har nemlig også sit eget mosteri, hvor der primært laves æblemost og jordbærdrik. Derudover laves andre specialiteter så som sirup, hindbærsaft og hyldedrik. Fremover kommer gartneriet til at satse en del på at producere gelé, saft og marmelade.

Hvis du bor i området og har en stor portion æbler eller andet, som du gerne vil have mostet, kan Kroghs Grønt også hjælpe dig med det. Ring og hør, hvordan gartneriet kan hjælpe dig med at lave din egen æblemost eller andet tilsvarende.

Meget mere Sønderjylland...

Krusmølle
Krusmølle
Røllumgaard
Røllumgaard
Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
Restauranter i Sønderjylland
Sønderjyllands Gourmetuge på Det Sønderjyske Køkken
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren