Gram Slot

Gram Slot

Gram Slot er et af Danmarks største økologiske landbrug. Hele 1400 hektarer breder jordbruget sig over, og her dyrkes der blandt andet korn, kartofler og løg i stor stil. Dertil kommer mælkeproduktionen fra 350 malkekøer.

Hele produktionen sælges til Rema 1000, der har et bredt udvalg af produkter fra Gram Slot på hylderne i kædens 250 butikker, der er spredt ud over hele landet. Gram Slot ejes og drives af ægteparret Svend og Sanne Brodersen. De købte slottet i 2007 og omlagde straks produktionen til økologi. Det skete ifølge Svend Brodersen både ud fra en økonomisk og en miljømæssig betragtning. -For det første er det mere lønsomt at drive et økologisk landbrug. Derudover er der en stor personlig tilfredsstillelse i at vide, at man ikke belaster naturen, når man ikke bruger kemikalier og kunstgødning, fortæller slotsejeren.

Gram Slot

Hele produktionen på Gram Slot er økologisk, og slottet er uden sammenligning Sønderjyllands største producent af økovarer. Da Danmark er et af de lande med den forholdsmæssigt største procentdel af økologi i landbruget, og da Sønderjylland i særdeleshed er langt fremme, plejer Svend Brodersen med et glimt i øjet at kalde landsdelen for ”verdens økologiske kornkammer.”

Gram Slot

Selv om fødevareproduktionen er det primære, får de også tid til andre ting på Gram Slot. Der er blandt andet rundvisninger på slottet, ligesom der arrangeres en lang række events så som koncerter, messer og festivaler. Endelig er det muligt at overnatte på slottets område samt at spise på slotscaféen.

Meget mere Sønderjylland...

Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
Naturmælk
Naturmælk
Krusmølle
Krusmølle
Kroghs Grønt
Kroghs Grønt
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren