Frydendal Ismejeri og Gårdbutik

Frydendal Ismejeri og Gårdbutik

Foto: Colourbox

Hos Frydendal ved Dybbøl fremstiller de deres egen is, som sælges under konceptet ”Bondegårds is”.
 

Elsker du en god is, men vil du kun have den ægte vare uden diverse kunstige tilsætningsstoffer, så skulle du måske lægge vejen forbi Dybbøl.

Her finder du Frydendal, som er et landbrug med 300 dyr – heraf 150 sortbrogede malkekøer. Stedet har også et ismejeri, som fremstiller hjemmelavet is, og isen sælges på stedet i gårdbutikken. 

Peter Philipsen har ejet Frydendal siden 2007, og han er fjerde generation i slægten, der har haft gården siden 1900. Hans forældre hjælper stadig til på gården.

Peter sælger sin hjemmelavede is under konceptet ”Bondegårds is”, som stammer fra Holland. For at benytte konceptet skal man have sine egne malkekøer, og man må ikke tilsætte isen unaturlige tilsætningsstoffer.

I øjeblikket laver ismejeriet omkring 10.000 liter is om året, og man har kapacitet til mere. Det er kun en mindre del af mælkeproduktionen, der går til produktion af is – resten sælges til ostemejeriet i Taulov.

Peter Philipsen er også begyndt at lave eget smør, som sælges i gårdbutikken. Det foregår ved at tage fløden af mælken og kærne den til smør. Biproduktet er kærnemælk, som Peter laver en særlig type is af.

Peter sælger det meste af sin is i Frydendals gårdbutik, og der er meget at vælge mellem. Butikken tilbyder hele 37 forskellige varianter, der spænder over flødeis, kærnemælksis og sorbet. Om sommeren sælges der primært isvafler til forbipassende, men det i vinterhalvåret mest er islagkager og isbøtter, som der langes over disken.

Derudover sælges is fra Frydendal Ismejeri også af den lokale Brugsen, af andre gårdbutikker, ligesom isen serveres i flere restauranter.

Gårdbutikken har åbent hele året, og udover is kan du købe en række andre varer. Udover smør og oksekød fra eget landbrug sælger Peter blandt andet også kyllinger, frugtsaft og krydderier.