VisitSønderjylland
Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Sommeraftenen er endnu ung, og mørket har endnu ikke sat ind. Fra det runde lokale er der en forrygende udsigt ned over Flensborg Fjord, hvor kajakroere og enkelte lystbåde stille glider forbi.

Stedet er Restaurant Fakkelgaarden, der ligger i byen Kollund ganske tæt på den dansk-tyske grænse.

I de følgende timer finder vi ud af, at maden kvalitetsmæssigt er fuldt på højde med udsigten. Den ene smukt anrettede og særdeles velsmagende ret efter den anden bæres ind, og det er bare at overgive sig til nydelsens glæde.

På Fakkelgaarden kører man med et koncept, hvor der er en enhedspris per ret, og så er det bare om at prøve en række af lækkerierne. Under ledelse af køkkenchef Esben Krogh serveres der retter, hvor inspirationen både kommer fra det lokale såvel som det franske køkken. Der er fokus på lokale råvarer af høj kvalitet, og menukortet skifter i løbet af året for at give plads til årstidens bedste varer.

Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Siden åbningen i 1992 har Restaurant Fakkelgaarden fået mange flotte anmeldelser, og den anses for en af Sønderjyllands allerbedste restauranter. Selve restauranten ligger i et rundt tårn, der udgør en del af Fakkelgaardens bygningskompleks.

Fra vandsiden kan de karakteristiske gule bygninger med de røde tage ses på lang afstand. Fakkelgaarden huser også et hotel med 26 værelser og suiter. Ifølge kommerciel chef Pia Ravn er det dog restaurant-driften, der er stedets omdrejningspunkt. - Folk kommer her typisk for at spise på restauranten, og så tager de ofte en overnatning med i købet, så de ikke behøver at tænke på taxa efter en middag med god mad og vin.

Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Fakkelgaarden ejes af Fleggaard-koncernen, og inden det blev hotel og restaurant har der været både vandrehjem og kulturhus i bygningerne. Det officielle navn er Hotel og Restaurant Fakkelgaarden.

Meget mere Sønderjylland...

Restauranter i Sønderjylland
Sønderjyllands Gourmetuge på Det Sønderjyske Køkken
Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
Schackenborg Slotskro
Schackenborg Slotskro
Velsmagende Vadehav
Østers i Vadehavet
Sønderjyske Slagtertraditioner
Sønderjyske Slagtere