site logo
Elmegaarden 1

Elmegaarden

På Elmegården kan du holde fester, handle i gårdbutikken, prøve Farmwellness og tage på bondegårdsferie.
 

Få familiedrevne virksomheder i Sønderjylland har så mange forskelligartede tilbud som Elmegården, der ligger i Sommersted ved Haderslev.

Kunne du tænke dig at være landmand for nogle dage og være med til at fodre dyrene, køre traktor og passe markerne, så er Elmegården et godt bud. Her kan du nemlig komme på bondegårdsferie og undervejs bo på landbruget.

Udover at møde produktionsdyrene, som består af kødkvæg, frilandsgrise og får, kan du undervejs også nyde gårdens mange husdyr, som består af både heste, kaniner, høns, geder, ænder, gæs, katte og en hund.

I sommermånederne kan du også stifte bekendtskab med et halvt hundrede små søde lam, ligesom det er en fornøjelse at se frilandsgrisene tøffe rundt og nyde det udendørs liv.

Du behøver dog ikke bo på gården for at besøge den. Det er også tilladt at komme forbi og se sig omkring, og her kan du blandt andet besøge stedets gårdbutik. Her sælges der et bredt udvalg af gårdens egne produkter så som udskæringer af Hereford-kødkvæg, frilandsgrise og frilandslam.
 

Elmegaarden 2

Du kan også købe prisbelønnede oste, som produceres på gårdens eget mejeri. Det er Danmarks mindste mejeri, som ikke desto mindre har vundet adskillige priser for sine oste. Udover diverse oste produceres der også hjemmelavet smør og is på mejeriet, som du ligeledes kan købe i gårdbutikken.

Elmegården ejes og drives af ægteparret Ryon og Lisbeth Petersen. Det er en gammel familiedrevet gård, som er gået i arv gennem tre generationer siden 1945. Lisbeth og Ryon har haft den siden 1980. De to har utroligt mange jern i ilden – blandt andet står de for driften af det lokale forsamlingshus samt leverer mad til fester og andre sammenkomster. Det er Lisbeth, der er ansvarlig for al madlavningen.

Derudover er Elmegården også besøgsbondegård, og tilbyder familien FarmWellness; hvor gårdens dejlige omgivelser kombineres med udendørs wellness faciliteter.