Agerskov Kro

Den prisbelønnede kro i Agerskov

Agerskov Kro og Hotel er de seneste fire år blevet kåret til ”Årets Hotel”

Det er næsten som at bevæge sig ind i en tidslomme fra en for længst hensvunden tid, når man træder ind i Agerskov Kro og Hotel, der ligger i byen af samme navn i det centrale Sønderjylland.

Store malerier på væggene, mørke møbler, mørkerøde gulvtæpper og gardiner, bornholmerur og gammeldags lamper præger interiøret, og mange besøgende vil sikkert få associationer til deres bedsteforældres hjem.

Det gammeldags er dog langtfra upopulært blandt gæsterne – tværtimod. Agerskov Kro og Hotel er således de seneste fire år blevet kåret til ”årets hotel” af Danmarks største hotelkæde, ”Small Danish Hotels”.

Afstemningen foregår via bedømmelser fra gæsterne på kædens kroer og hoteller, så det er gæsterne, der har kåret Agerskov Kro og Hotel.

De mange udmærkelser skyldes ikke kun de fysiske omgivelser, men lige så meget den gode service og venlighed, som etablissementet er kendt for.

Agerskov Kro

Agerskov er en historisk kro, idet der har været drevet krovirksomhed på stedet siden 1659. Den nuværende rødmalede hovedbygning er fra 1881.

Helt så længe har kroparret Bodil og Peter Otte ikke været med, om end de har drevet stedet i mange år – helt nøjagtigt siden 1. april 1976. Dengang var Agerskov kun en kro, men siden kom der værelser til, så stedet nu også er hotel med i alt 53 værelser.

På en typisk dag har hotellet 60 overnattende gæster, og der er 80-110 spisende gæster i restauranten. Agerskov har i øvrigt siden årsskiftet indledt et glidende generationsskifte, hvor datteren Hanne og sønnen Lars Peter løbende skal overtage driften.

Maden på Agerskov er et kapitel for sig. Her er det ikke finere fransk madlavning eller den nye nordisk madbølge, der kendetegner spisekortet.

– Vi serverer god dansk kromad, som Peter Otte udtrykker det.

Det er mad, som kroens typiske gæst, der er 60+, sætter pris på. På Agerskov har man også mange stamgæster, der trofast vender tilbage. Der er et par, der har været på miniferie 65 gange!