Gå til indhold
Mountainbike Marathon VM 2022 i og omkring Haderslev

VM i Mountainbike Marathon

Foto: Deleuranfoto

Den 17. september 2022 skal UCI VM i mountainbike på maraton-distancen afvikles i og omkring Haderslev.

Der er tale om en sportsbegivenhed af de helt store, når 300-350 mandlige og kvindelige topatleter fra omkring 32 nationer kommer til Haderslev for at dyste om den regnbuefarvede trøje på den 120 km lange rute. Med start i Haderslev midtby, går turen derefter gennem Pamhule Skov og videre vestpå, inden rytterne atter passerer midtbyen og begiver sig ud på anden runde ud af i alt tre. Den præcise rute offentliggøres i slutningen af august 2022. 

Rent faktisk strækker arrangementet sig over flere dage, for allerede torsdag den 15. september er der åbningsceremoni og foredrag. Fredag er der koncert og åbent på festpladsen på Gravene i Haderslev midtby. Du kan downloade et foreløbigt program og læse mere om alle aktiviteterne.

Mountainbike Marathon VM 2022 i og omkring Haderslev

Foto:Deleuranfoto

Haderslev Mountainbike Challenge 2022

Sideløbende afholdes Haderslev Mountainbike Challenge, et motionsløb for bredden, hvor interesserede har mulighed for at prøve kræfter med den samme rute, som eliterytterne skal ud på. Haderslev MTB Challenge blev afholdt for første gang i 2021 og er en årligt tilbagevendende event, hvor hele kommunen løfter i fællesskab. 

Du kan læse meget mere om mulighederne for at deltage i Haderslev Mountainbike Challenge på Sportstiming, hvor du også kan tilmelde dig. I 2022 er der et max på 1700 deltagere til Haderslev Mountainbike Challenge og det er første gang nogensinde, at der bliver kørt et motionistløb på samme rute og samme dag, som de professionelle dyster om VM. Kort sagt, det er en unik mulighed for at måle sig med de allerbedste.

Er du tilskuer?

Hvis du kommer til Haderslev-området for at opleve UCI Mountainbike Marathon VM som tilskuer, så er det selvfølgelig vigtigt at finde et godt spot. Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej og derfor vil vi i den kommende tid præsentere vores anbefalinger herunder. 

Der kommer flere hotspots langs den 40 km. lange rute, hvor du kan se rytterne helt tæt på, men hvor det også er muligt at følge med på storskærm med live speak og mulighed for at købe mad- og drikkevarer. Tre af disse hotspots bliver på Gravene i Haderslev midtby, Hammelev og i Dyrehaven.

Når ruten bliver offentliggjort kommer der yderligere info omkring de enkelte hotspots. Indtil dag kan du se den foreløbige rute og hotspots på dette kort.

Overnatning 17. september 2022 tæt på VM ruten

På kortet kan du se mulighederne for overnatning tæt på MTB VM ruten (orange felt). Kortet bliver løbende opdateret med hvilke overnatningssteder, der er fuldt booket og hvor der stadig er ledigt.

Signaturforklaring:
Blå = vi ved desværre ikke om overnatningsstedet er fuldt booket
Grøn = mange ledige pladser
Gul = få ledige pladser
Rød = alt optaget

Meget mere Sønderjylland...

Cykling i Tønder
Cykelruter i Sønderjylland
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Vandring i Sønderjylland
Sort Sol i Sønderjylland
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Skelet af kaskelothval på Nationalmuseets Kommandørgård på Rømø
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish