Padborg Park

Kør Formel 1-bil på Padborg Park

Har du altid drømt om at prøvekøre en ægte Formel 1-racer eller at give den fuld gas i en toptunet sportsvogn, så kan du få opfyldt drømmen her i Sønderjylland.
 

Muligheden er tilstede på motorsportsanlægget Padborg Park, der ligger i Vesterbæk seks kilometer nordvest for Padborg – lige ved Kruså-Padborg Flyveplads.

Anlægget blev åbnet i 2003, og det rummer en 2150 meter lang racerbane, der er Danmarks næstlængste. Det er en klassisk racerbane, der undervejs har fire højresving, fem venstresving samt en såkaldt chikane.

I offentligheden er Padborg Park bedst kendt for hvert år at arrangere adskillige racerløb, hvoraf de største trækker op mod 10.000 besøgende. Blandt arrangementerne er DHB: Danmarks Hurtigste Bil, DEC: Danish Endurance Championship og Super GT-night race.

Motorløbene er dog kun en del af de mange aktiviteter på Padborg Park. Her arrangeres alverdens andre ting som blandt andet tests af biler og motorcykler, køretekniske kurser samt diverse andre events – heriblandt firmaarrangementer. 

Padborg Park råder over en række racerbiler, som gæster kan leje og køre i. Heriblandt en Formel 1-racer, der tidligere har været brugt i VM-serien, og dertil kommer en række andre hurtigkørende biler.

Derfor har du her muligheden for at få afprøvet din indre fartdjævel og sætte dig bag rattet af en vaskeægte Formel 1-racer. Forinden skal du dog gennemgå en grundig instruktion. Og vil du gerne opleve farten i en racerbil, men har du ikke selv mod eller færdigheder til at sidde bag rattet, så kan du også booke en bil med chauffør.

Det er også muligt at leje banen og så benytte den til at køre race i egne biler eller motorcykler. Den mulighed benytter blandt andet mange motorcykelklubber sig af.

Ifølge banens ejer Tom Pedersen er de fleste gæster mænd, men der kommer flere og flere kvinder – især på motorcykler. Padborg Park ligger ganske tæt på den dansk-tyske grænse, så derfor kommer der også mange gæster fra Tyskland.