VisitSønderjylland
Mountainbike

VM i Mountainbike Marathon

I 2022 skal VM i mountainbike på maraton-distancen afvikles i og omkring Haderslev.

I de senere år har der været et generelt øget fokus på cykling i Sønderjylland. Det har blandt andet udmøntet sig i flere cykelstier samt spor til mountainbiking. Sidstnævnte skal også være med til at tiltrække flere turister.

Det øgede fokus har resulteret i en stor begivenhed, som vil sætte Sønderjylland på landkortet inden for mountainbiking. VM i mountainbike marathon skal nemlig afvikles i og omkring Haderslev i år 2022.

Danmarks Cykle Union er den officielle vært for verdensmesterskabet, og arrangementet er kommet til Haderslev som led i et bredt samarbejde, der også omfatter Haderslev Kommune, Sport Event Denmark samt Trekantområdet Danmark.

Mountainbikestien på Kalvø

Mountainbike marathon må ikke forveksles med den olympiske mountainbike-disciplin, hvor rytterne kører på en rundstrækning med menneskeskabte forhindringer. Mountainbike marathon er – som navnet antyder – en væsentlig længere strækning på minimum 100 km, og det foregår på skovstier, grus samt nogle steder asfalt – dog uden deciderede forhindringer.

VM-ruten i 2022 planlægges gennemført på en rundstrækning med start og mål i Haderslev midtby. Rundstrækningen vil være på omkring 55 km, og den skal gennemkøres to gange. Ruten vil gå igennem en stor del af kommunen – som yderste punkt runder man Vojens.

Verdensmesterskabet i 2022 skal afvikles i weekenden den 17.-18. september med selve VM-løbet den 18. september. Her forventes over 300 ryttere fra omkring 30 lande at deltage.

Meget mere Sønderjylland...

Cykelruter i Sønderjylland
Cykling i Tønder
Vandring i Sønderjylland
Vandring på Gendarmstien
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren