Pamhule 3D Bueskydning

Har du altid drømt at om at være indianer for en stund og gå på jagt med bue og pil, så har du chancen i landsbyen Pamhule sydvest for Haderslev.

Her ligger nemlig Pamhule 3D Buebane, hvor man bevæbnet med bue og pil går på jagt efter de vilde dyr. Det er dog ikke levende dyr, man skyder efter, men store skumdyr – som dog næsten ligner rigtige dyr og har den samme størrelse. Blandt skydeskive-dyrene er kronhjort, kalkun, bjørn og ræv.

Buebanen blev etableret tilbage i 2010 af ægteparret Rikke og Lars Iversen. Tre år forinden havde de åbnet den nærliggende jagtbutik, hvor de blandt andet sælger buer. Buebanen var i første omgang øvebane for den lokale bueskydningsforening, men i 2014 blev den også åbnet for udefrakommende.

I starten levede banen et stille liv, men siden er der gradvist kommet flere besøgende til. I dag arbejder Rikke fuld tid på buebanen, og især i sommerhalvåret er der mange gæster. De kommer fra hele Europa med en overvægt af hollændere, tyskere og danskere.

Et besøg på buebanen starter med, at de besøgende får udleveret grej. I Pamhule er det muligt at benytte tre forskellige typer buer – compound, langbue og recurve. Derefter går turen hen til øvebanen, hvor man lærer buen og pilene at kende.

Endelig bliver man så sluppet løs på selve buebanen, hvor en runde til de 14 mål varer mellem halvanden og to timer. En instruktør følger med rundt og sørger for sikkerheden samt tæller point. Dyremålene er nemlig hver især udstyret med en skydeskive, hvor ringene giver forskellige antal point.

Det er muligt at skyde fra forskellige afstande, og derfor kan øvede og ikke-øvede sagtens konkurrere mod hinanden. Efter endt skydning er der altid en præmieoverrækkelse til de bedste skytter.

Ifølge Rikke Iversen kommer der en del selskaber ud på buebanen, hvor man benytter fødselsdage, firmaarrangementer og polterabends til en venskabelig dyst mod hinanden på bue og pil.

Meget mere Sønderjylland...

High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland
Streetdome i Haderslev
Streetdome
Cykelruter i Sønderjylland
Cykling i Tønder
Vandring i Sønderjylland
Vandring på Gendarmstien
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard