SønderjyskE Fodbold

Sport bringer Sønderjylland på banen

Kan man samle områdes største sportsgrene i én organisation og have succes både på og udenfor banen? Ja, er svaret i SønderjyskE.

Der er mål, tilskuerbrøl og solide sportslige resultater, når spillerne fra SønderjyskE går på banen. Og det gælder både i fodbold, håndbold og ishockey. I Sønderjylland har man det sidste årti samlet fodbold, ishockey og håndbold under ét tag for på den måde at skabe synlige resultater både på banen og udenfor.

“Elitesport sætter dagsordenen og gør folk opmærksomme på vores område. Så da vi for 13 år siden samlede tre sportsgrene i én organisation, var det for at styrke Sønderjylland og sætte egnen på det sportslige verdenskort,” fortæller Klaus B. Rasmussen, administrerende direktør for Sønderjysk Elitesport A/S, også kendt som SønderjyskE.

Og projektet er lykkedes - også selvom man andre steder i sportens verden fraråder at samle forskellige sportsgrene under én hat: Ishockey-holdet har vundet seks danske mesterskaber, mens fodboldholdet har opnået fast plads i Superligaen, vundet sølv i 2016 og deltaget i kvalifikationen for Europa Cup. Samtidig er herrehåndboldholdet gået fra bundhold til fast deltager i den bedste liga med en femteplads som bedste resultat.

SønderjyskE blev en realitet i starten af 2004 ved at man sammenlagde den professionelle del af fire forskellige klubber. De enkelte klubber eksisterer stadig, og de nyder godt af den succes som den professionelle idræt oplever.

Det giver nemlig positiv omtale og omsætning, forklarer Klaus B. Rasmussen: “Vi har et stærkt samarbejde mellem moderklubberne, og det glæder os, at vi kan sende penge tilbage til dem i form af entreindtægter, sponsorater, salg af merchandise og tv-rettigheder. Det gavner i sidste ende talentudviklingen og den almindelige breddeidræt og de mange frivillige, der yder en stor indsats og det kommer mange unge mennesker til gode.”

Meget mere Sønderjylland...

Overnatning i Haderslev kommune
Hotel overnatning familie
Oplevelser i Haderslev kommune
Haderslev Dambåd
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren