Gå til indhold
©  Foto:

Kaffebord, Mindretal & Grænseland

Kom helt tæt på historien og tag med på en rejse tilbage i tiden og oplev det Sønderjyske Kaffebord når fortællingerne om Kaffebordet kommer til live på Folkehjemmet i Aabenraa den 13. august 2022.

Skynd dig at sætte kryds i kalenderen og gør plads i maven til lækre kager fra det traditionelle Sønderjyske Kaffebord, når vi kigger tilbage på en utrolig skæbnesvanger tid for dansk/tysk historie. 
Smag på de lækre kager når "Kagebussen" fra Krusmølle kommer forbi med lækre kager, oplev de søde og sjove madammer i de historiske dragter, der tager dig med tilbage i tiden, hvor kaffebordets konkurrence om den bedste kage, får "Den store Bagedyst" til at blegne. 
Vi skal også blive meget klogere på hvordan kagebordet opstod og hvilken betydning den fik i nationalkampen dengang, når Anne Marie Ludvigsen fra Museum Sønderjylland holder et foredrag fra et historisk perspektiv.
 
Hils på Katja Stock, også kendt som "Æ Kachkuun" og som blev en stor sønderjysk personlighed, der virkelig slog igennem på nationalt tv, da hun deltog i Danmarks største bageprogram på DR. Katja vil fortælle mere om sine oplevelser i Den Store Bagedyst. Du kan stille spørgsmål efter foredraget. 
 
Rejhan Bosnjak fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvigsk forskningsafdeling og forsker i dansk-tysk historie vil gøre os meget klogere på mindretallets opståen, når han holder et foredrag for os i Folkehjemmets "Kongesal". 
Derudover er det muligt at møde både det danske og tyske mindretal ved de forskellige stande, hvor man blive meget klogere på deres arbejde i dag og de mange grænseoverskridende aktiviteter. 
 
Mød også Timo Iwersen, der søger for underholdning på dagen, Sønderjysk Kagefestival og vær med i spændende konkurrencer og se om du er god til at gætte i hvilken rækkefølge vi spiser kagerne på et traditionelt kaffebord!
 
Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding! Alle foredrag foregår på dansk.
 
Folkehjemmet sørger for at der kan købes kaffe i løbet af arrangementet og til hver kop kaffe deles "kage-rationeringsmærker" ud indtil kagedamerne må melde udsolgt i Kagebussen. 
 
 
Hvem står bag arrangementet:
Arrangementet er en del af Interreg5a projektet "Blomster Bygger Broer - Blumen Bauen Brücken, der er et grænseoverskridende turismeprojekt som led i Interreg programmet og som er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Projektpartnerne er byerne Flensburg, Glücksburg, Aabenraa & Sønderborg samt turistorganisationerne Destination Sønderjylland og Tourismus Agentur Flensburger Förde, som er de to organisationer der står bag koordineringen af dette event.