Gendarmstien ved Sønderhav

Foto: Aabenraa Tourist
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Fjordvejen 67

6340 Kruså

Kontakt

E-mail:info@visitaabenraa.dk

Telefon:74623500

 

 

Er du til en spændende historisk guidet-tur til Sønderhav, via den berømte sønderjyske Gendarmsti?

Guiden Ib Krogh-Nielsen vil føre Jer igennem de spændende historier om Sønderhav, der fik sin opblomstringstid i 1880-1890 i forbindelse med den faste skibs forbindelse mellem Flensborg og alle de historiske byer langs fjorden.

Forbindelsen betød, at der kom flere gæster til Sønderhavs badehoteller, samt at der blev bygget sommerhuse i Sønderhav, som overvejende var ejet af folk fra Hamburg og dels Flensborg.

Udover dette, kan I samtidig også blive klogere på Fjordvejen, der blev bygget i 1930'erne, hvilket dog betød nedgang i skibs trafikken. Nu kom der dog en anden gruppe gæster/turister til Sønderhav via Fjordvejen.

På jeres guidet-tur er der samtidig udsigt til de flotte Okseøer, der er de to små øer på den danske side af Flensborg fjord. Her vil der komme fortællinger om beboerne på både Store- og Lille Okseø, herunder også sagnet om dronning Margrethe Den Første.

Turen er på ca. 4 km, og overvejende på Gendarmstien, hvorfor gendarmerne også kommer med i historien. Vi vender ved Restaurant Bind, hvor guiden vil fortælle om husets historie. På tilbagevejen kommer I samtidig forbi Genforeningsstenen, hvor der i de helt rette omgivelser, vil blive fortalt dens helt egen historie

START: Annies Kiosk - Fjordvejen 67, Sønderhav.

GUIDE: Ib Krogh-Nielsen

Adresse

Fjordvejen 67

6340 Kruså

Priser

Voksne over 12 år

50 DKK

Opdateret af:
Aabenraa Tourist