Gå til indhold
©  Foto:

1864-bustur - I Soldaternes Fodspor

En guidet bustur for grupper syd for grænsen.

Krigen i 1864 startede syd for den grænse vi har i dag og på denne bustur vil guiden give jer indblik i, hvad der skete dette skæbnesvangre år.

Vi skal på turen høre om bombardementet af den lille by Mysunde. Besøge Danevirke-museet og høre om Danevirke-stillingen, hvorfra den danske hær trak sig tilbage i nattens mulm og mørke. Ved Sankelmark vil guiden fortælle om den heltemodige bagtrop.

Turbeskrivelse:
Vi krydser grænsen ved Kruså og kører mod Brodersby, hvor vi tager færgen til Myssunde og får en guidet tur igennem byen til mindestenen. Efterfølgende kører vi via Gottorp Slot, hvor det ville være muligt at holde en kort spisepause med f.eks. sandwichs ved bussen, mod Danevirke hvor vi besøger museet og Skanse XIV. Efter Danevirke kører vi mod Sankelmark, hvor vi besøger mindesmærkerne. I nærheden er det muligt at gøre et stop for kaffe og kage. Turen slutter med et besøg ved den gamle kirkegård i Flensborg hvor Istedløven står. Hvis tiden tillader det, køres forbi Bøffelkobbelhuset på vej retur til Dybbøl Banke.

Turen vil ikke være egnet for gangbesværede, da der vil være en del vandring på ujævnt terræn samt trapper undervejs.

Varighed ca. 8 timer.
Der skal regnes med 1 guide pr. 25 personer. Husk pas.
Mødested: Dybbøl Banke eller efter aftale.

Bemærk venligst:
Turen henvender sig til busgrupper og turoperatører.
Pris: Forespørg et tilbud med eller uden forplejning.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish