Elsker Sønderjylland ~ Elsker Danmark

Husker I skoleturene til Dybbøl Mølle og resten af Sønderjylland?

Nu har I rig mulighed for at genopleve minderne fra jeres unge dage. Kombiner turen til Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke med nogle af Sønderjyllands andre fantastiske tilbud. Hvem kan for eksempel sige nej til et ægte sønderjysk kaffebord eller de lækre egnsrækker, som de sønderjyske restauranter tilbyder.

Hvis I trænger til at røre jer efter alle lækkerierne, så snør vandrestøvlerne og begi jer på tur på Gendarmstien, Marskstien eller nogle af alle de andre fantastiske vandreruter, som Sønderjylland byder på. Foretrækker I cyklen, så går 140 km. af den prisvindende Østersøruten gennem Sønderjylland. Østersøruten, de tilhørende sløjfer og de mange andre cykelruter i Sønderjylland byder alle på smukke naturoplevelser. 

Historiske oplevelser

Historien er levende i Sønderjylland! Her kan du komme helt tæt på skelsættende historiske oplevelser i Danmarkshistorien.

Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien. Over kuglestøbning og varme pandekager o...

1. Verdenskrig i Sønderjylland

I Danmark generelt fylder første verdenskrig i årene 1914-1918 ikke meget i den fælles bevidsthed. Vi var ikke en del af krigen, og kun få danskere de...

Tidslinje: Genforeningen 1920

Det blev en bevæget affære, da indbyggerne i Sønderjylland i 1920 efter at have stemt ja til genforening med Danmark blev en del af det danske kongeri...

Frøslev Lejrens museum

Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under den tyske besættelse af Danmark.  Flere tusinde danskere sad i lejren som Det tyske S...

En bid af Sønderjylland

Det er svært at sige Sønderjylland uden at tænke på sønderjysk kaffebord. Men Sønderjylland er meget mere end kaffe og kage. Vidste du for eksempel at de sønderjyske slagtertraditioner er helt særlige?

Sønderjysk Kaffebord

Imponerende ser kagerne ud, som de står linet op på det lange bord. Her er alt fra roulader over kringler og sandkager til lagkager, småkager og tærter. I sandhed et overdådigt traktement!

Sønderjyske Slagtertraditioner

Overalt i Danmark kender man sønderjyske slagtervarer og pølser. Og det er ikke tilfældigt, for sønderjysk slagterhåndværk er lig med kvalitet og et højt indhold af kød.

Sønderjyske restauranter

Find en restaurant i Sønderjylland der passer til din smag.

Aktiv i Sønderjylland

Hvad enten du foretrækker at snøre vandrestøvlerne eller pumpe cykeldækkene kan du være sikker på at finde terræn i Sønderjylland der indbyder til at få pulsen op.

Gendarmstien

Gendarmstien strækker sig i dag fra den dansk-tyske grænse ved Padborg over Kollund, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als. Det meste af vejen følger du kysten og går gennem et afvekslende landskab med skove, moser og enge.

Marskstien

Siden 2018 har du kunne komme helt ind i Tøndermarsken i det flade verdensarvslandskab. Den 54 km lange Marsksti kombineres med lokale stisløjfer, der kobler sig på Marskstien, så der også bliver mulighed for at gå kortere ture på et par timer.

Cykling på Østersøruten

Den smukke og kystnære Østersørute kombinerer nogle af de bedste oplevelser i Syddanmark.