Sønderjylland på cykel

I Sønderjylland finder du nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. Israndslinjen fra den sidste istid skærer landskabet i to, og på hver side af linjen er landskaberne markant forskellige. I øst finder du tunneldalene, morænebakkerne og dødislandskaberne, hvor landskabet i vest næsten bliver fladt og skråner langsomt ned mod Vesterhavet, kun afbrudt af enkelte bakkeøer med bløde, afrundede bakker.

Med over 3000 km cykelruter er Sønderjylland det rene slaraffenland for cyklister. Området byder på mange markerede cykelruter. De lokale, regionale og nationale ruter fører dig igennem den flotte natur og forbi områdets mange seværdigheder. I skovene har du mulighed for selv at lægge ruten ad små veje og skovstier, så din tur fører forbi de mange gravhøje og særlige seværdigheder. På turistkontorene i området finder du udførlige guidebøger og kortmateriale over såvel de nationale, regionale og lokale cykel- og mountainbikeruter.


Læs mere om de enkelte ruter via nedenstående links.

Vestkystruten – National cykelrute 1: en del af Nordsøruten

Vestkystruten

 

Hærvejen – National cykelrute 3

Hærvejen

     

Østersøruten - National cykelrute 8 

Østersøruten

 

Grænseruten 

Grænseruten


Cykelpakker

For at gøre det nemt for jer, der gerne vil benytte cyklen i jeres ferie har vi sammen med lokale aktører sammensat forskellige pakkeløsninger. Her får du mulighed for at booke overnatning tæt på cykelstierne og ved ankomst får du udleveret kortmateriale over cykelstierne i området. Den nationale cykelrute 8 - Østersøruten - går gennem hele den østlige del af Sønderjylland og den får du naturligvis også udleveret kort over.

Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs

 

Løjt Land

Løjt Land

Broagerland

Broagerland

 

Kær Halvø

Kær Halvø

 

Del denne side