Gendarmstien - Vandring i Sønderjylland

Gendarmstien

Gendarmstien strækker sig i dag fra den dansk-tyske grænse ved Padborg over Kollund, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als. Det meste af vejen følger du kysten og går gennem et afvekslende landskab med skove, moser og enge.


Den 5. maj 2015 blev Gendarmstien certificeret af den europæiske vandreorganisation som ’Leading Quality Trail – Best of Europe’ og er dermed den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. Den opfylder kravene til afvekslende landskab, naturattraktioner, udsigter, kulturhistorie, seværdigheder og infrastruktur, sti-underlag og afmærkning. Gendarmstien indgår i Fjernvandrevej E1 fra Rønsdam til Kruså og i Fjernvandrevej E6 (etape 16 ff) fra Høruphav til Kruså.


 

Gendarmstien med børn

Har du mod på at kaste dig ud i at vandre i flere dage med dine børn eller børnebørn, så er Gendarmstien et rigtigt godt sted at starte ud på. Line Wagener fra Alleud.dk har vandret på stien med sine børn på 8 og 10 år i tre dage. Du kan læse om Line og børnenes oplevelser på Gendarmstien via dette link.  Er du i tvivl om hvad du skal medbringe, hvor langt I kan gå osv? Så kig på Lines fine artikel omkring hendes og familiens erfaringer efter at have vandret på Gendarmstien.

 

Del denne side