Ferie med hund i Sønderjylland

Ferie med hund

For mange mennesker er en ferie ikke komplet, uden at hunden – eller et andet husdyr – er med på turen. Heldigvis er der gode muligheder for det i Sønderjylland.

Hos Novasol, der er Danmarks og Sønderjyllands største udlejer af ferieboliger, er der et stort udvalg af ferieboliger, hvor du må tage hunden med.
- I cirka halvdelen af vores sommerhuse er det tilladt at medbringe husdyr, og vi mærker en stor efterspørgsel efter disse huse, fortæller servicebureauleder Mikael Larsen fra Novasol.
Udlejningsbureauet gør meget for at servicere hundeejerne. På flere af servicekontorerne kan du leje et mobilt hegn samt hyre en hundesitter, såfremt du en dag skal på en udflugt, hvor det er svært at have hunden med. Derudover tilbyder Novasol særligt husdyregnede ferieboliger med blandt andet store grunde, så der er god plads for hunden til at løbe rundt.

Blandt besøgende hundeejere er der også stor tilfredshed med forholdene. Vi har talt med Lilli og Sabine Sieh fra Mülheim i Tyskland, der har ferieret mange gange i Danmark med deres ruhårede hønsehund Fietje.
"Vi elsker Danmark og vores hund Fietje (14 år) føler sig godt tilpas i de åbne landskaber. I 14 år har vi nydt Danmark. Hunde er ekstremt velkomne. Man må tage hunden med til stranden i snor, og mange hunde elsker jo vand. I lavsæsonen kan hundene ovenikøbet få lov til at løbe på stranden uden snor.
Derudover findes der gratis poser til hundens efterladenskaber på de fleste strande. Desuden findes der flotte vandrestier, som er velegnede til hunde, og endelig er klimaet ideelt for hunde, da det ikke er så varmt og trykkende som i Sydeuropa."

Gode råd når du tager hunden med på ferie

FØR AFREJSEN
Bor du i et EU-land, skal din hund have en ID-mærkning, enten i form af øretatovering eller chip. Derudover skal hunde over 3 måneder være vaccineret mod rabies senest 3 uger inden rejsen. Er din hund under 3 måneder og ikke rabiesvaccineret kræves der en opdrættertilladelse og særlige indrejsetilladelse, som skal indsendes senest 30 dage før rejsen til Fødevarestyrelsen. Alle hunde skal ledsages af et EU-selskabsdyrpas som fås hos dyrlægen. Desuden vil det være en god ide med et hundetegn, hvor dit navn, landekode og mobilnummer står på.
HUND I NATUREN
Bortset fra de særlige hundeskove, så skal din hund altid holdes i snor i skovområderne og naturen. Det skyldes at hunden kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Er din hund ikke omfattet af forbudslisten, kan du og din hund få stor glæde af at benytte en såkaldt Flex-line, som tillader at hunden kan løbe mere frit.

Del denne side

Hundeskove i Sønderjylland

∙ Hundeskoven i Jels, Klovtoftlundvej 3, 6560 Sommersted
∙ Stensbæk Plantage, Stensbækvej, 6510 Gram
∙ Vesterskov, Nyhavevej 11,6100 Haderslev
∙ Bevtofte Plantage, Plantagevej, 6500 Vojens
∙ Hundeskoven i Toftlund Skov, Stadionvej 4, 6520 Toftlund
∙ Lindet Skov, Arnumvej 76, Lindet, 6520 Toftlund
∙ Renbæk Plantage, Klostervej 37, 6780 Skærbæk
∙ Lakolk Strand, 6792 Rømø
∙ Kirkeby Plantage, Havnebyvej, 6792 Rømø
∙ Vråby plantage hundeskov, Langdalsvej 46, 6792 Rømø
∙ Soldaterskov, Tved 300, 6270 Tønder
∙ Nørreskoven, Nørreskovvej, 6200 Aabenraa
∙ Bahamas, Varnæsvej 37A, 6200 Aabenraa
∙ Kiskelund Plantage, Åbenråvej 7, 6340 Kruså
∙ Lyreskoven, Tøndervej 25, Smedebymark, 6340 Kruså
∙ Frøslev Plantage, Ryttergabsvej, 6330 Padborg
∙ Nederstjernen, Marina Fiskenæs 130, 6300 Gråsten
∙ Vandholm og Saltholm, Kongevej 48, 6300 Grasten
∙ Overstjernen, Stjernevej 11, 6300 Grasten
∙ Sønderskoven, Kathrinelund 29, 6400 Sønderborg
∙ Madeskov, Madeskov 1A, 6400 Sønderborg
∙ Lambjerg Indtægt, Søndre Landevej 202, 6470 Sydals
∙ Karholm Skov, Oksbølvej 17, 6430 Nordborg