Gå til indhold
Cyklister ved Slotsmøllen ved Brundlund Slot

Pressemeddelelse: Sønderjylland skal være testområde for fremtidens rekreative cykelknudepunktsnetværk

Foto: Destination Sønderjylland

Det skal være nemt at være cykelturist i Sønderjylland.

Derfor ansøgte Destination Sønderjylland i samarbejde med de 4 sønderjyske kommuner om at blive testområde for fremtidens rekreative cykelknudepunktsnetværk, da Dansk Kyst og Naturturisme efterlyste interesserede samarbejdspartnere til projektet ”Bedre vilkår for cykelturismen”. Nu er ansøgningerne vurderet og Sønderjylland er en af de 3 områder, der er udvalgt til at blive testområde for det nye knudepunktssystem.

Det populære system kendes bl.a. fra Holland, hvor cyklisterne nemt navigere rund via et simpelt nummersystem, der bringer gæsterne forbi de mest interessante cykelsteder i en destination og samtidig giver gæsten mulighed for at planlægge sine egne ruteforløb.

Cyklister på Vestkystruten

Foto:Ulrik Pedersen

”Det var oplagt for Destination Sønderjylland at ansøge om at komme med i forløbet og heldigvis bakkede vores medlemskommuner op om ansøgningen” siger direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen og fortsætter ”Cykelturisme har længe været et indsatsområde for vores udviklingsarbejde, hvor vi bl.a. har arbejdet med at forberede erhvervet til at kunne levere den service og de produkter som denne kundegruppe efterspørger. Med dette projekt, begynder vi også at kigge på, at forbedre infrastrukturen, og så vil vi snart kunne måle os med de bedste cykeldestinationer i Europa”.

Indsatsen på cykelområdet går godt i spænd med kommunernes indsats på cykelområdet og de planlagte megaevents som VM i Mountainbike Marathon og ikke mindst Tour de France, der næste år ruller igennem området. Det handler om at få slået Sønderjylland fast som en attraktiv cykeldestination, så vi både nu og i fremtiden kan tjene penge på cykelturismen fortæller Karsten Justesen. Projektet løber frem til 2023 og undervejs skal erfaringerne fra testområderne deles med andre interesserede kommuner og destinationssamarbejder, så knudepunktsystemet på sigt kan rulle ud i hele landet.

Læs mere om hele projektet ”Bedre vilkår for cykelturismen”
 

Faktaboks:

Destination Sønderjyllands fokus på cykelturisme har foreløbigt resulteret i følgende:

57 Bikefriends i Sønderjylland (Virksomheder hvor gæsterne kan benytte toilettet og få fyld vandflasken)

38 opsatte bikestations (Standere, hvor gæsterne kan lave småreparationer af deres cykler)

Ny cykelbog om National Cykelrute N8 (Østersøruten)

Ny cykelbog om Flensborg Fjord ruten

Nyt billede og film materiale til markedsføring af områdets cykelpotentiale. 

Meget mere Sønderjylland...

Post Nord Danmark Rundt ved Dybbøl Mølle 2016
Sønderjylland klar til Touren
Familie på cykel holder pause ved en Bike Friend
Sønderjyske Bike Friends
Bike Station i brug på Gammelmark Strand Camping
Bike Stations i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish